Vadász nokedli

2014-02-28

sponsored links

 
Hogy a neve honnan szárnazik nem tudom, de nem is érdekes. Egyszerû, finom és gyorsan elkészülõ étel és ennél nem kell semmivel sem több.
 
 
Elõször is forró, sós, olajos vízben kifõzzük a nokedlit.
2 db tojás
kevés só (mert a bacon is sós)
30 dkg liszt
3,5 dl víz
só, olaj a fõzõvízbe
Ebbõl a mennyiségbõl összekeverjük a nokedlitésztát, s amikor a víz lobogni kezd beleszaggatjuk. Majd amikor már megfõtt leszûrjük és félre  tesszük.

 
1 evõkanál mangalica zsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 szelet házi húsos enyhén füstölt szalonna
20 dkg bacon szalonna
25 dkg reszelt sajt (ez vegyes is lehet)
pár kocka (fûszerezett olajban eltett) feta sajt.
aprított bazsalikom
2 evõkanál tejföl (opcionális)
 
Egy serpenyõben a magalicazsíron  az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a két szelet házi húsos szalonnából összevágott kockákat, és 20 dkg felcsíkozott bacon szalonnát. Kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg átüvegesednek. (nem szabad a szalonnákat szárazra sütni).

 
Beleborítjut a kifõtt nokedliket, összekeverjük és a reszeltsajtot rászórjuk. Ezzel is elkeverjük.


Tetejére pár kocka fûszerezett olajban érlelt feta sajtot és apróra vágott bazsalikomot szórunk. Aki szereti tejföllel is dúsíthatja.

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2014/02/vadas...

sponsored links

Keres?s