Vadzöldséges süti és szósz
sponsored links
Nagyon csúnyácska sütijeimet, eddig nem is akartam feltenni, de "ínséges idõkben", most, jók lesznek, hiszen kinézetük ellenére nagyon finomak voltak. Többféle tésztába lehet tölteni párolt zöldségkeveréket, ami most nekem vadsóska, cickafark, útifû, csalán, spenót volt. Még tavasszal tettem el, forrón, steril üvegekbe töltve.
A vadsóska szósz alap eltevésérõl Erzsikétõl hallottam, aki naponta járja kis kutyájával kis falunk környékét, ismer minden termõ vadgyümölcsfát és minden más felhasználható növény lelõhelyét. Ha találkozunk, jót szoktunk beszélgetni. Vegyes vadzöldséges szószt Biánál ettem elõször itt.
A süti töltelékében a zöldeket zabpehellyel és kevés reszelt sajttal kevertem. A tészta kelt volt, hajdinaliszt-zabpehelyliszt és zabpehely keverékbõl. No nem akartam ennyire reformra, de amikor már nekiálltam, akkor vettem észre, hogy nincs otthon "normális" liszt. Az arányokat nem tudom, csak kevertem. Persze csúnya lett, de kísérletnek nem rossz, és el is fogyott. Más tésztába is tölthetõ vadszósz. Nagyon finom pl. hájasba töltve, sok maggal megszórva az eltett ...