Vadzöldes klorofill koktél
sponsored links
Amikor van friss zöld levél, gyakran készítem. Jó kis egészséges klorofill, ill. magnézium koktél. Amibõl, ha keveset eszünk, hiányzik.
És mibõl is lenne a legjobb, mint az abszolút bio vadontermõ levélzöldekbõl, abból ami éppen van. Akinek nincs éppen kéznél vad, kertiekbõl is készíthetõ vagy vegyesen. Én úgy szeretem, ha van benne elég sok vadsóska, savanykás íze kell és édesítésnek, nem vad ugyan, de édes alma. A többi pedig ami éppen fiatal, friss, virágzás elõtti, vadlevél és még nem keserû. Bár aki gyomorkeserûnek szánja.... Lehet tyúkhúr, pongyola pitypang, salátaboglárka, cickafark, útifû levél ezekbõl keveset, mert keserûek lehetnek, elég sok fiatal csalánhajtás (jó a tudat hogy milyen egészséges, de a sok elronthatja a z ízét). Pici mentalevél, vad vagy kerti még nagyon fel tudja dobni. No meg kell tiszta víz. Arányok? Nincs abszolút tuti, az ízlés diktál. Nekem mindig más lesz, és mindig finom. Ha van, teszek bele akácszörpöt, bodzaszörpöt, mentaszörpöt. De idén egy csepp sem maradt. Ebbe most éppen vadsóska, hárslevél, bükklevél, csalán, egy két pitypang levél és édes alma került.
egy régebbi zöld ital az erdõkóstoló blogon