Vadzsályás zöldségkrémleves keserûgombával

2012-07-18

sponsored links


Bevallom, a gombát készen kaptam. De tudom, hogyan készült!:) A vadzsályát (és mást is) meg én szedtem Nagyágon, amikor az Erdélyi konyha-találkozónk volt.

Vadzsályás zöldségkrémleves keserûgombával

Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szeletke zeller, 3 nagy krumpli, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 dl tejszín vagy tejföl, só, citromlé, 1 teáskanál szárított, morzsolt (vad)zsálya; 5-6 keserûgomba kalapja, 5 dkg szalonna, 1 evõkanál zsír, só.

Elkészítése: A szalonnát bõröstõl kockára vágjuk, és forró serpenyõben kiolvasztjuk a zsírját. Ezután hozzáadjuk a ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/07/v...

sponsored links

Keres?s