Vadvirágos hideg italok - áztatott gyógynövényes italok
sponsored links
A hétvégén friss szerzeményeimbõl egy hidegen áztatott italt készítettem. Nemrégen olvastam egy cikket a friss gyógynövények és más növények hidegen áztatásól, az ázalékokról, itt: Herbácio.ezermester.hu - ázaléklevek növényekbõl. Eddig jobbára csak a csipkebogyót áztattam, de mostanában több növényt is kipróbáltam. Bodzavizet és akácvizet elõször Biánál ittam, azóta rendszeresen készítek bodzavizet. Finom, illatos, üdítõ, csepp citrommal vagy csak magában. Akácos vizet is készítettem, míg volt friss akácvirág (sajnos felénk már nyoma sincs). Kipróbáltam a mentát, citromfüvet, kakukkfüvet, almát és szamócát is, magában és vegyesen, és még próbálgatom. Kétségkívül legkarakteresebb a bodzavirág, ebbõl elég kevés kell, a többi lágyabb ízû, de mind finom és illatos, ezekbõl több kell, hogy ízes legyen. Lehet citrommal ízesíteni, esetleg citromkarikákkal együtt beáztatni, sõt, édesíteni is mindegyiket, de frissen, hidegen, magában is nagyon finomak, üdítõek. Teljesen más ízûek, mint a szárítva forrázott teájuk. Ehetõ, illatos kerti ...