Vadvilág-Sonkavilág!

2012-05-07

sponsored links


Egy kedves ismerõsöm által finom szarvas- illetve vaddisznó sonkákhoz jutottunk. Nagypénteken érkezett meg a csomag, így illõen vártam vele, pedig legszívesebben azonnal megkóstoltam volna mindegyiket. Aztán nem is volt baj, hogy még tartott a böjt, mert így legalább kitalálhattam, hogy is lesz az egész.

Néhány szót elöljáróban a cégrõl, ahonnan az elsõ osztályú alapanyagok származnak. A pécsváradi Agrover már harminc esztendeje mûködteti a város szomszédságában lévõ szilágypusztai vágóhidat. A vállalkozás saját nevelésû és hízlalású sertésekbõl készített és forgalmazott igazán ízletes termékeket. Minden ment is szépen, egészen addig, míg a ?multik? meg nem jelentek kis hazánkban. Ezután a cég a többlábon-állást választotta, és kilencezer hektár üzemi vadászterület vadgazdálkodási hasznosítását kezdte meg. A merész tervet ezután tettek követték, a cél pedig az volt, hogy olyan kiváló minõségû vadhúsokkal lássák el a piacot, melyek egészen idáig hiánycikknek számítottak. A termékgyártás, az arculat és a csomagolástechnológia a tavalyi esztendõ legvégén állt össze egységes egésszé, hogy elindulhatott a próbagyártás, ezzel párhuzamosan pedig megjelentek a piacon is.

Jó sorsunk úgy hozta, hogy vörösboros szarvas- és vaddisznósonkát, valamint rozmaringos vaddisznó- és szarvassonkát kaptunk, valamennyi érlelt, pácolt állapotban került hozzánk. Ezek után nem is volt kérdéses, hogy megfõzöm õket, méghozzá külön-külön, ám a szokásos sonkafõzéssel ellentétben semmiféle ízesítõt nem tettem a fõzõvízbe. A sonkák ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/05/vadv...

sponsored links

Keres?s