Vadszeder lekvár

2012-07-31

sponsored links


Lassan itt az ideje a az erdei szederlekvár készítésének. Nekem ezzel a bejegyzéssel könnyû dolgom van, mert fotóalanynak elég sok tavalyi vadszeder lekvárom maradt. Bár az üvegeken nem az áll, hogy vad (akkor még nem gondoltam rá hogy fotóalanyok lesznek), de tényleg a közeli erdõszélekrõl és a vágásokban felnõtt szederbokrokról származnak. Szederlekvárt készíteni nagyon könnyû, ha aki gyûjti, tisztán, kocsány és levél nélkül hozza haza a gyümölcsöt. Megmosni is inkább csak azért kell, hogy a szemekre tapadt levél és virágdarabkákat lemossuk.

Nálunk igény a magnélküliség, így botmixerrel átdolgoztam, majd feltettem fõni. Több részletben készült, van amelyikbe citromfüvet és/vagy reszelt citromhéjat is tettem ízesítésnek, de ezek nélkül is isteni. Amikor összeforrt, lekapcsoltam a lángot, és lefedve hagytam állni, mert közben magában is némileg tovább fõ, majd átpasszíroztam. A lekvárba csak mag nélkül a gyümölcshús került, amit  visszatettem fõni, közben édesítettem, majd egy ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2012/07/vads...

sponsored links

Keres?s