Vadmentás, csokoládés keksz

2014-05-13

sponsored links

Nálam a kekszbõl sosem elég :) Úgy szeretem legyen mindig kéznél, szívesebben elfogyasztok 2 - 3 db kekszet, mint egy szelet tortát. Szerepel is rengeteg kekszrecept a blogomon, de mindig keresem az új ízeket, különlegességeket.Számomra ez is az, tökéletes párosítás. Tulajdonképpen az Earl Grey teás kekszet alakítottam át, egy teljesen új ízvilágot adva neki. A keksz ízében a csokoládé dominál, a menta enyhe utóízként marad a szánkban, de ott van, és ez nekem így nagyon finom. Természetesen kertben termesztett mentából is elkészíthetõ, én most vadmentával készítettem, amely vizes helyeken illatozik nálunk.



Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 23 dkg puha vaj, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 1 nagy tojás, 10 dkg étcsokoládé, egy jó nagy csokor friss vadmenta, pici só.
Elkészítése: A csokoládét darabokra tördeljük, a késes aprítóval morzsásra dolgozzuk. A menta leveleit letépkedjük, késes aprítóval szintén felaprítjuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadunk pár evõkanál lisztet, majd a tojást, így nem csapódik ki a vaj. A lisztet elvegyítjük a sütõporral, a csokoládéval, a mentával, a sóval, és a vajas masszához kavarjuk. A majdnem gyúrható masszából két gombócot formálunk, az egyikhez hozzádolgozzuk a kakaót. A gombócokból két közepes rudat formázunk, alufóliába csomagoljuk, 2 órát vagy akár egy éjszakát a hûtõben pihentetjük. Pihentetés után éles késsel szeletekre vágjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben alacsony hõfokon 10 - 12 perc alatt világosra sütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s