Vadkovászos csigazsemle fûszerolajjal

2014-03-21

sponsored links


Nagyon élvezem a kelt tésztákon való agyalást, amióta vadkovásszal készítem a kenyeret/péksüteményt. Jópofa kalandnak tartom figyelni, hogy mire képes az én Zsófim, miközben tudom, hogy nincs is mit csodálkozni rajta, hiszen bármire - mindarra, amire a "rendes" élesztõ. :)
Most ezt a csigásított zsemlét fundáltam ki, ami eredetileg cirmos kiflinek indult, de elkapott a hév, és úgy éreztem, nem fogom ugyanazt megcsinálni, amit korábban élesztõvel. Pedig az a fent említett kifli iszonyú finom volt ám, ráadásul az volt a legelsõ péksüti, amit évekkel ezelõtt elkészítettem. Persze van némi cirmos kiflis áthallás ebben a receptben is, de nem pont ugyanaz, mert ebben nincs hagyma, viszont van helyette finom fûszerolaj, vizuális élvezetnek meg ez a csigaforma, ami csöppet szétrepedt, de még így is simán félbevágható.

Hozzávalók 6 zsemléhez:

10 dkg vadélesztõ + 1 dl langyos víz + 10 dkg kenyérliszt
25 dkg kenyérliszt
20 dkg finomliszt
1 csapott ek só
1 tk õrölt kömény ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/03/vadko...

sponsored links

Keres?s