Vaddisznócomb sárgadinnyével

2014-06-21

sponsored links

A vadhúsokhoz igen jól passzol a gyümölcs, és mivel én nagyon szeretem a sárgadinnyét, kipróbáltam ebben a kombinációban is. Amennyiben a húst idejében bepácoljuk, az elkészítése már egyszerû.

Vaddisznócomb sárgadinnyével

Hozzávalók: 50 dkg vaddisznó comb, 5 dl zöldségalaplé, olívaolaj, só, bors, 1 marék friss oregánó, 1 evõkanál izsóp vagy kakukkfû, fél sárgadinnye, 1 teáskanál méz, 1 evõkanál cukor, két evõkanál vaj, kevés almaecet; körethez: bármilyen tésztaféle.

Elkészítése: A húst a zöldség alaplébe tesszük egy napra pácolódni, majd kis kockára vágjuk. Egy serpenyõben vajat hevítünk, majd belerakjuk a húst, fûszerezzük sóval és borssal. A zöld fûszereket megmossuk, és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és fedõ alatt pároljuk. Idõnként pótoljuk a vizet alatta, addig fõzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor a hús puha, a dinnyét meghámozzuk, darabokra vágjuk. A húshoz adjuk a cukrot és a mézet, megforgatjuk, annyira, hogy karamellizálódjon, majd hozzáadjuk a dinnyedarabokat és összefõzzük. Végül kevés almaecettel ízesítjük. Fõtt tésztával tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/21/vaddis...

sponsored links

Keres?s