Vaddisznó pörkölt
sponsored links
Úgy gondoltuk még június elején, h a az újdonsült pesti rokonok majd augusztus 19-ei hétvégén újra meglátogatnak bennünket. Aztán, ahogy telt-múlt az idõ, kigondoltam, h már nagyon nem lesz utána olyan hét, h mindenkit egybe meg tudnánk hívni, így kikiáltottuk az utolsó Kinga Túrszos hétvégének, úgymond házavatóval egybekötve, annak ellenére, h még félig-meddig vagyunk készen.
Még nem volt biztos, h mi lesz a menü, de úgy harangoztuk be, h szalonnasütés lesz. Idõközben, apu a vadkár ellenében kapott vadhúst, pontosabban vaddisznót, így gondoltam egyet, h bográcsban kb. 20 fõre fõzök - még soha életemben amúgy - pörköltet.
Elõtte, érdeklõdtem, vadász ismerõsöktõl, szimplán fõzni szeretõ barátoktól, h hogyan miképp, fõleg ennyi fõre.
a végkifejlet egy szakácsszájából annyi volt, h kicsit sok lett a borókabogyó,de finom. Ez nekem elég, és az is, h elég jól fogyott.
Hozzávalók kb. 20 fõre (emlékezetbõl, mert már lassan 1 hónapja volt)
Elõször bepácoltam a húst, bár, itt megoszlottak a vélemények, h kell v nem. Végül Ottis pácára esett a választás:
- 4-5 sárgarépa
- 4-5 petrezselyemgyökér
- 2-3 kisebb karalábé - azt hiszem, ez kimaradt, mert elfelejtettem
- 4-5 hagyma
- babérlevél
- fokhagyma
- egész bors ...