VADASMÁRTÁS MARHAHÚSSAL, TÖLTIKÉVEL

2017-04-29

sponsored links


Mindig halogattam ennek az ételnek az elkészítését, de a mai nap csak hozzákezdtem. Biztosan azért, mert én ezt sem szeretem. Megfõztem már máskor is, de az egyik kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor.
A töltike helyett zsemlegombócot akartam, de inkább biztosra mentem. Féltem, hogy szétfõ majd a forrásban lévõ vízben.

10 dkg füstölt szalonna
70 dkg marhahús
45 dkg sárgarépa, tisztítva
30 dkg petrezselyemgyökér, tisztítva
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb cikk fokhagyma
4 babérlevél
15-20 szem szemesbors

só 
mustár
õrölt bors
1-2 dl tejföl

A szalonnát kakastaréj alakra bevagdostam és kisütöttem belõle a zsírt.
A visszamaradt zsírban a hús minden oldalát átsütöttem majd kivettem a lábasból.
Közben megpucoltam a zöldségeket és ezeket is átpirítottam egy kicsit.
A húst visszatettem a zöldségekhez, felöntöttem 2 liter vízzel, beletettem a babérlevelet és a borsot.
4 órát fõztem.

A megfõtt húst kivettem a zöldségek közül, becsomagoltam alufóliába. A babérlevelet és a szemesborsot kiszedtem a lébõl.
A zöldségeket egy kevés lével botmixerrel pépesítettem, sóztam majd mustárt és õrölt borsot is tettem hozzá.
A tejfölt simára kevertem legalább 3-4 mártással és így kevertem bele a többi mártásba. Így a tejföl nem csapódik ki a mártásban.

4 db zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
fél dl olaj
1 tojás
1 nagy csokor petrezselyemzöld
õrölt bors

A zsemléket  vízbe áztattam, majd kinyomkodtam.
A vöröshagymát apró kockákra vagdostam és az olajon megpirítottam.
A többi hozzávalókkal együtt egy közepesen lágy masszát készítettem.
Alufólián két rudat formáztam, feltekertem és forrásban lévõ vízben 20 percig fõztem.





Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!!

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2017/04/vada...

sponsored links

Keres?s