Vadas szezámos tésztával - laktózmentesen
sponsored links
Van már vadas recept a blogon kettõ is, csak az még a hagyományos változatban készült. Most, hogy nem eszek semmiféle tejterméket, el kellett készítenem paleo verzióban is.
Szerintem nem hiányzik belõle a tejföl :D
Egyszerû, de nagyszerû :)
Hozzávalók:
1 kg nyúlhús (vagy bármilyen más hús jó hozzá, amihez hozzájut az ember), 1 fej vöröshagyma, 5 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 tk. só, kevés bors, 2 babérlevél, 1/2 citrom leve, 1 tk. dijoni mustár
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és 1 ek. sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, valamint a húst is.
Amikor a hús kifehéredik felöntjük vízzel, úgy, hogy ellepje a húst. Borssal, sóval ízesítjük és beledobjuk a babérlevelet is. Fedõ alatt párolni kezdjük. Ha a hús megpuhult - kb. egy óra kell neki - a zöldséget és a levet összeturmixoljuk, és ízesítjük a citromlével, mustárral, majd visszaöntjüka húshoz és hagyjuk újra felforrni.
Amikor a hús kifehéredik felöntjük vízzel, úgy, hogy ellepje a húst. Borssal, sóval ízesítjük és beledobjuk a babérlevelet is. Fedõ alatt párolni kezdjük. Ha a hús megpuhult - kb. egy óra kell neki - a zöldséget és a levet összeturmixoljuk, és ízesítjük a citromlével, mustárral, majd visszaöntjüka húshoz és hagyjuk újra felforrni.
Szezámos paleo tésztával tálaljuk.
És az alábbi linkeken pedig a másik két vadas receptem: