VADAS NYELV - MASTERCHEF
sponsored links
Tavaly õsszel beneveztem a Masterchef fõzõversenyre, anélkül hogy tudtam volna milyen tévémûsorról van szó. Annyit tudtam, hogy fõzni kell és ezt megmutatják a televízióban is. Két hónappal az internetes nevezés után meg is kerestek, hogy enyém lehet a pálya, pár száz sorstárssal együtt. Nem akarom hosszúra nyúzni a sztorit, a lényeg az, hogy a januárban megrendezett élõ válogatáson nem sikerült részt vennem, utólagosan kiderült, hogy egyáltalán nem volt amiért ezt megbánjam, hisz esélyem sem lett volna nem megnyerni, de a közelébe sem kerülni a díjnak. Sebaj, fõzök én itt nektek, ti hálás kosztosaim vagytok.
Vadas nyelvet maceszgombóccal körítve, ezt jelentettem be a játékszervezõnek, mint elbírálandó fõztömet, ezt kellett volna kosztoscsészében lelötyögtetni Bukarestbe.
Hogyan készítettem volna el? Hát íme a recept:
Megfõztem babérleveles, sós, egészborsos vízben egy megmosott marhanyelvet. Mivel kuktában fõtt, egy óra alatt puha is lett, megtisztítottam a bõrétõl és csíkokra vágtam.
Egy lábosban felforrósítottam 3 kanál olajat és rádobtam egy durvára vágott ...