Vadas mártás (hús nélkül)

2014-02-17

sponsored links

  
  
 
Hozzávalók:
  
  • 8-10 db sárgarépa
  • 4 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergumó
  • 2 db karalábé
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • õrölt feketebors és tarkabors
  • 2 teáskanál bio ételízesítõ
  • 3 db babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér került bele)
  • 2 dl tejföl
  • 2 evõkanál mustár
  • 1 csapott kávéskanál porcukor
  
Elkészítés:
 
  • A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét meghámoztam, megmostam, majd felkockáztam.
  • A vöröshagymát apróra kockáztam, majd kevés olajon megfonnyasztottam.
  • Rászórtam a hagymára a zöldségeket, majd felöntöttem annyi forró vízzel, hogy éppen ellepte. Sóztam-borsoztam, adtam hozzá bio ételízesítõt, babérlevelet, majd öntöttem hozzá egy kis fehérbort. Fedõ alatt alacsony hõmérsékleten addig fõztem, míg a zöldségek megpuhultak.
  • Amikor megfõtt, kivettem az edénybõl a babérleveleket, és botmixerrel pürésítettem a zöldségeket (a levét nem öntöttem le róla). Végül tejföllel, mustárral és pici cukorral ízesítettem, és került még bele egy kevés só és bors is. Fõtt tésztára szedve tálaltam.
   

Folytats a blogon ... magdikonyha.blogspot.com/2014/02/vada...

sponsored links

Keres?s