Vadas marhahús szalvétagombóccal

2011-12-22

sponsored links


A címben pontosabb lett volna ha azt írom "vadas módra", ugyanis a gyakori tévhittel ellentétben a vadas nem feltétlenül egy vadból készült ételt jelent, hanem az elkészítési módra, és mártásra utal inkább, amit a húshoz készítünk. A hús persze lehet vadhús is (vaddisznó, szarvas, comb, gerinchús vagy akár vadnyúl), de sokkal gyakoribb, hogy valamilyen marhahúsból készítik.
Én talán legjobban stefániából (pacsni) szeretem, de rostélyosból, fartõbõl, fehérpecsenyébõl, felsálból vagy akár marhaszívbõl is remek vadast lehet készíteni.
Vendégeket vártam, ezért meglátogattam a hentest, hátha ihletet kapok mit fõzzek. Mikor megláttam egy szép darab stefániát a hûtõpolcon, rögtön tudtam hogy vadas lesz a menü.
A stefániát, más néven pacsnit, könnyû felismerni a hentespultban, kicsit háromszögletû, szírmentes színhús, a közepén egy kötõszövet sávval, amitõl nem kell megijedni mert az a hosszú párolás alatt puha zselévé fõ szét. Válasszuk aminél sötétebb színû húst, a vágási felületen legyen kicsit márványos, zsíreres ha ...

Folytats a blogon ... tomakonyha.blogspot.com/2011/12/vadas...

sponsored links

Keres?s