Vadas
sponsored links
A karácsonyi õzbõl még felhasználás elõtt félretettem egy darabot, és már akkor elhatároztam, hogy vadast fogok fõzni belõle. Nem volt könnyû dolgom, mert a Medve kijelentette, hogy utálja a vadast, remélem sikerült meggyõznöm arról, hogy ez tulajdonképpen egy nagyon finom étel. Úgy készítettem el, ahogy Anyukám hajdanán, Õ mindig marhahúsból fõzte. Hagyományos körete a zsemlegombóc, de nálunk ma nokedlivel került asztalra. (Aki paleózik, természetesen hagyja el a köretet és a tejfölt is én így tettem.)
Hozzávalók: 1 kg õz- vagy marhahús (comb, vagy lapocka), 1 kg õzcsont/marhacsont, 1 kg leveszöldség vegyesen, 1 fej vöröshagyma, mustár, balzsamecet, borókabogyó, babérlevél, egész bors, tejföl, olívaolaj+kókuszzsír.
A nokedlihez: liszt ...