Vadas

2014-02-26

sponsored links

Mindig is a vadas volt az egyik kedvenc ételem. Többször próbálkoztam már a vega változattal, ez eddig a legfinomabb.

Sült zöldségekkel, krumpligombóccal.

 

P1110097

Hozzávalók:

a szószhoz:

3 közepes sárgarépa

fél zeller

1 fej vöröshagyma

2 g.fokhagyma

olívaolaj

1-2 babérlevél

1 szegfûszeg

2-2 szem borókabogyó és szegfûbors

a sült zöldségekhez:

hmmm: sütni való zöldségek :D : pl.: cukkini, karfiol, gomba

olívaolaj, só, bors

a habaráshoz:

1 dl növényi tejszín

2 tk. mustár

1-2 tk. enyhe ecet

1 ek. zabpehelyliszt

1 tk. agavé szirup

krumpligombóc (gnocci )  50 dkg

növényi tejszín (kb. 1 dl )

- a szószhoz a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd kevergetve megpirítjuk õket.

- vízzel felengedjük és hozzápakolgatjuk az ízesítõket. Lassú tûzön teljesen puhára pároljuk kb. 45 perc alatt, hogy a fûszerek jók ki tudják adni az ízüket.

- turmixgéppel simára keverjük a szószt és behabarjuk: a habarás hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szószhoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta és kész.

- a sütnivaló zöldségeket megmossuk, hámozzuk ( ha kell ), felkockázzuk, összeforgatjuk sóval, borssal olajjal és 220 C-ra elõmelegített sütõben 1- 2x átkeverve 20-25 perc alatt megsütjük.

- a krumpligombóchoz a tejszínt serpenyõbe öntjük, felforraljuk és belerakjuk a gombócokat.   Kevergetve addig pirítjuk, amíg elfõ a tejszín és aranybarnára pirulnak a gombócok.

Tálaláskor a gombócokra bõven merünk szósz és rápakoljuk a sült zöldségeket.



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/02/26/vadas/

sponsored links

Keres?s