Vadas
sponsored links
Mindig is a vadas volt az egyik kedvenc ételem. Többször próbálkoztam már a vega változattal, ez eddig a legfinomabb.
Sült zöldségekkel, krumpligombóccal.
Hozzávalók:
a szószhoz:
3 közepes sárgarépa
fél zeller
1 fej vöröshagyma
2 g.fokhagyma
olívaolaj
1-2 babérlevél
1 szegfûszeg
2-2 szem borókabogyó és szegfûbors
só
a sült zöldségekhez:
hmmm: sütni való zöldségek : pl.: cukkini, karfiol, gomba
olívaolaj, só, bors
a habaráshoz:
1 dl növényi tejszín
2 tk. mustár
1-2 tk. enyhe ecet
1 ek. zabpehelyliszt
1 tk. agavé szirup
krumpligombóc (gnocci ) 50 dkg
növényi tejszín (kb. 1 dl )
- a szószhoz a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd kevergetve megpirítjuk õket.
- vízzel felengedjük és hozzápakolgatjuk az ízesítõket. Lassú tûzön teljesen puhára pároljuk kb. 45 perc alatt, hogy a fûszerek jók ki tudják adni az ízüket.
- turmixgéppel simára keverjük a szószt és behabarjuk: a habarás hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szószhoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta és kész.
- a sütnivaló zöldségeket megmossuk, hámozzuk ( ha kell ), felkockázzuk, összeforgatjuk sóval, borssal olajjal és 220 C-ra elõmelegített sütõben 1- 2x átkeverve 20-25 perc alatt megsütjük.
- a krumpligombóchoz a tejszínt serpenyõbe öntjük, felforraljuk és belerakjuk a gombócokat. Kevergetve addig pirítjuk, amíg elfõ a tejszín és aranybarnára pirulnak a gombócok.