Vadas csirkemell
sponsored links
Egy nagy kedvenc itthon elkészítve :)
Vadas csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 db babérlevél
só
bors
2 evõkanál mustár
1 pohár tejföl
fél citrom
Elkészítés:
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
- A répákat karikákra vágjuk, majd a megmosott csirkemellel együtt a hagymára szórjuk. Pár perc alatt kevergetve lepirítjuk a répát és a csirkemellet.
- Megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Fedõ alatt alacsony lángon addig fõzzük, amíg a hús megfõ (kb 15 perc).
- A megfõtt csirkemellet kiszedjük, a zöldségekhez adunk 2 evõkanál mustárt, egy pohár tejfölt és egy fél citrom levét. Összeforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük.
- A kihûlt húst felszeleteljük, spagettivel és a vadas mártással tálaljuk.