Vad alaszkai lazac tejszínes spenóttal
sponsored links
A vad lazac és a tenyésztett lazac között hatalmas különbség van, mind ízben, mind kinézetben. Kinézetre a vadon elõ lazac húsa sokkal élénkebb, tömörebb, nincsenek benne fehéres zsírcsíkok, ami oly jellemzõ a farmon-lett-lazacra, ami ide Skóciálól érkezik. Ízben is intenzívebb a vad lazac, természetesen tápértékben is ez van egyensúlyban.
Volt már, hogy rám akartak sózni zsíros, halvány színû tenyésztettet, mondván ez bizony vad. Az extra profit érdekében bepróbálkoztak, mint annyiszor, annyi helyen. Résen kell lenni. A piacon lévõ atlanti-óceáni lazac 99%-a tenyésztett, míg a csendes-óceáni lazac 80%-a vadon fogott. A tenyésztett lazacok többen vannak, mint a vadon élõk.
Pár perc alatt összeállítható, könnyû fõételt készítettem a két szép szelet alaszkai lazacból.
Kevés olívaolajon halványra pirítottam egy kis fej vékonyra szeletelt...
Volt már, hogy rám akartak sózni zsíros, halvány színû tenyésztettet, mondván ez bizony vad. Az extra profit érdekében bepróbálkoztak, mint annyiszor, annyi helyen. Résen kell lenni. A piacon lévõ atlanti-óceáni lazac 99%-a tenyésztett, míg a csendes-óceáni lazac 80%-a vadon fogott. A tenyésztett lazacok többen vannak, mint a vadon élõk.
Pár perc alatt összeállítható, könnyû fõételt készítettem a két szép szelet alaszkai lazacból.
Kevés olívaolajon halványra pirítottam egy kis fej vékonyra szeletelt...