Vacsoraötletek

2014-02-19

sponsored links

Mit fõzzek vacsorára ? Szerintem ez az a kérdés, ami a leggyakrabban átfut a nõk agyán, mert ugye a vacsora legyen gyors,  könnyû és tápláló egyben, és lehetõleg ne kelljen hozzá túl sok hozzávaló. Íme egy pár ötlet a korábbi receptekbõl :

Paradicsomos csirke

Hozzávalók:

?5 dl paradicsompüré
?4 csirkemell filé
?2 evõkanál liszt
?1 fej vöröshagyma
?olaj
?szárított petrezselyem

A csirkemelleket csíkozd fel. A hagymát pici olajon pirítsd meg, és tedd bele a húst.
Önts rá egy kis vizet, és párold majdnem puhára. Tedd rá a lisztet, öntsd rá a paradicsompüréhez kevert petrezselymet, és fõzd puhára.

Almás csirkemell

Hozzávalók:

?4 csirkemell filé
?2 alma
?fél dl olaj
?szárnyas-fûszersó

A csirkemelleket picit klopfold ki. Fûszerezd be, és pici olajon pirítsd meg a szeleteket. Egy tepsibe fektesd bele õket, majd a felszeletelt almákat tedd a tetejükre. Alufóliával takard be, és süsd meg.

Zaftos csirkemell

Hozzávalók:

?1 kg csirkemell
?3 dl növényi tejszín
?3 tojás
?5 dkg vaj
?liszt
?só

A csirkemellet csíkozd fel, és forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba. Egy kivajazott jénaiba tedd bele a húst. A tejszínt sózd , ízesítsd ízlés szerint. Öntsd rá a húsra, és süsd meg.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

?4 csirkemell filé
?méz
?mustár
?só
?bors
?pirospaprika
?olívaolaj

A mézet és a mustárt keverd össze, és fûszerezd ízlés szerint. A csirkemellek mindkét oldalát alaposan kend be ezzel a keverékkel. Fektesd a húsokat tepsibe, és önts rájuk olívaolajat. Fedd le a tepsi tetejét alufóliával, és süsd meg a húst elõmelegített sütõben. Ha a hús már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit.

Virsli tésztában
Hozzávalók  :

10 db virsli
1 cs. leveles tészta
1 tojás
mustár vagy ketchup ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés : 

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belõle.
Elõkészítjük a virsliket. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
Sütõpapírral bélelt sütõlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk  szezámmaggal.
Elõmelegített sütõben, 200 fokon pirosra sütjük.

Nagyon fontos,hogy elolvassuk a virsli és a leveles tészta csomagolását,és tejmenteset válasszunk !


Currys rizottó


Hozzávalók:

2 tasak gyorsrizs, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg csirkemell filé, 1 piros húsú paprika, 15 dkg konzerv kukorica, 1 teáskanál szárított gyömbér, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál csípõs paprikakrém, 2 tojás, kevés olaj

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pirítjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, közben feltesszük fõni a rizst. A hagymához adjuk a húst, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon lepirítjuk.

A megfõzött, lecsöpögtetett rizst, a piros húsú paprikát és a kukoricát a húshoz adjuk. Felforrósítjuk, majd a curryvel, a paprikakrémmel fûszerezzük. Utolsó lépésként a tojásokat felverjük, a rizses húshoz adjuk, és addig keverjük, míg a tojás megsül.

Húsos penne
Hozzávalók :

30 dkg csirkemell
2 evõkanál olívaolaj
8 evõkanál mélyhûtött vegyes zöldség
30 dkg penne tészta
1 cs. petrezselyem
4  levél friss bazsalikom

A felkockázott csirkehúst az olajon a zöldséggel együtt lepirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Közben a tésztát kifõzzük, leszûrjük, majd a zöldséges húshoz keverjük. Az egészet megszórjuk a felaprított zöldfûszerekkel, és állandó keverés mellett még két percig forraljuk.


Tejberizs gyümölccsel                

Hozzávalók:

15 dkg rizs
fél liter rizs- vagy szójatej
2 dl  víz
egy  evõkanál Liga vaj
ízlés szerint cukor
20 dkg  gyümölcs

A rizst feltesszük fõni a vízzel,majd beletesszük a tejet és a vajat is. Ha a rizs megpuhult és kellõen besûrûsödött a tejberizs,akkor cukrozzuk és friss gyümölccsel tálaljuk.


Vegetáriánus uzsonnakrém                         

Hozzávalók:

2,5 dl paradicsomlé
10 dkg vörös lencse
egy kis sárga paprika
bors
bazsalikom

Felforraljuk a paradicsomlét. Hozzáadjuk a lencsét és kis lángon 5-10 perc alatt puhára fõzzük,majd pürésítjük. A megmosott,megtisztított paprikát apróra reszeljük,majd a lencsemasszához keverjük és ízesítjük. A hûtõszekrényben tisztára mosott csavaros üvegben 5 napig áll el.


Káposztás oldalas
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 kg oldalas
bors
fokhagyma
olaj

Elkészítés:

A tepsit olajjal megkenjük. Az edénybe terítjük a savanyú káposztát. Ha valaki nem kedveli a savanyú ízt, a káposztát kissé kinyomhatja, hogy kevesebb leve legyen. Az oldalast bordánként szétvágjuk, és a káposztán elrendezzük. Kevés vizet öntünk alá. A fokhagymát rászeleteljük az ételre, borsozzuk, ha kell, sózzuk. Alufóliával letakarjuk, és elõmelegített, 200 fokos sütõben sütjük. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és a húst pirosra sütjük.


Remélem mindenki talált a receptek között kedvére valót !








Folytats a blogon ... tejmentesetelek.blogspot.com/2014/02/...

sponsored links

Keres?s