Vacsora a THE BANK Brasserie and Barban és pihenés a Hotel Park Hyatt Viennában

2017-09-16

sponsored links


A pezsgõs reggeli folytatásáról olvashattok ebben a bejegyzésben. Egy igazán pazar és felejthetetlen vacsoráról a THE BANK Brasserie and Barban! Továbbá röviden bemutatom nektek a pihentetõ hétvége helyszínét, Bécs legszínvonalasabb luxushoteljét, a Hotel Park Hyatt Viennát!

Az étteremrõl már többször olvashattatok a blogon. A mesés enteriõr, a kiváló ételek, a hihetetlenül kedves vendéglátás páratlan. Jó néhány helyen megfordultunk már, de ez az elsõ, ahol a kirakós részletei tökéletesen passzolnak az izgalmas gasztronómiai kalandtól kezdve, a fürdõkád mániámon át, a csendes, békés szobáig. 


Nagy örömünkre Törzsök István, a tehetséges fiatal magyar séf vezette aznap este a konyhát! Valljuk be, hogy igazi büszkeség egy ilyen színvonalas helyen egy magyar szakember munkáját nyomon követni és megkóstolni fõleg annak tudatában, hogy számtalan illusztris vendég mellett õ már az egyik legnagyobb szakácsnak Massimo Botturának is fõzhetett. Nagyon köszönjük, hogy figyelmet szentelt nekünk és "páholyból" követhettük az aznapi sürgés-fogást.
István Sous Chef Tournant pozícióban dolgozik jelenleg a Hotel Park Hyatt Vienna kötelékében. 
Elfogultság nélkül mondhatom, hogy hihetetlenül tehetséges, alázatos a munkájával szemben, de emellett határozott és nyugodt vezetõ.

Egy kis kitérõt tennék itt. A THE BANK Brasserie and Barban a konyhát a vendégek folyamatosan látják és az ételek a szemük elõtt készülnek el. Itthon a médiából csepegõ agresszív, üvöltözõ, arrogáns séfeknek itt helye nincs! Sõt szerintem a vendégek nevetõgörcsben törnének ki és azonnal eltávolíttatnák. Abszolút fölülírja a média által közvetítetteket. Gondoljuk csak végig. Ki szeret az olyan munkahelyen dolgozni, ahol felesleges feszültségkeltés, nagy jelentek és üvöltözés van! Senki! Felfigyeltünk arra is, hogy hiába állt a kiadó résznél István, de fél szemmel mindig a csapatot figyelte, folyamatosan egyeztetett, akinek kellett segített és a legtökéletesebb végeredmény volt a cél. Ezzel a példával csak szerettem volna szemléltetni, hogy egy magasabb szinten nem az üvöltözés és a megalázás a "menõ", hanem egy csapatként, egy célért való munka! 




Most pedig térjünk rá a vacsorára. Stefan Resch konyhafõnök különös figyelmet fordít a tradicionális osztrák konyhára (kedvence a császármorzsa, melynek receptjét megtaláljátok a blogon), a helyi termelõkre és a kiváló alapanyagokra. Az ételeket mindig az aktuális szezon hozzávalóihoz hangolják, de igazán színes a "Speisekarte". Vannak állandó és változó ételek a kínálatban. 
A homártól kezdve, Bécs legjobb tatárján és a híres bécsi szeleten át, a tökéletes csokoládé szufléig minden megtalálható.

Helyet foglaltunk az egyik séf asztalánál. Fantasztikus volt látni a készülõ ételeket, a piruló csirkéket, az akkurátus sürgés-forgást. Kényelmesen a sarokból szemlélve benne lehettünk a konyha életében.

Amuse bouche vagyis üdvözlõfalatként ropogós, puha cipócskát és sós vajat kaptunk. 

Majd az elõételek következtek. Bevallom magamtól nem választanék egy étteremben tatárt, de nagyon örülök, hogy István javaslatát meghallgattuk. Õszinte leszek: életem legfinomabb tatárját kóstolhattam meg és joggal nevezik Bécs legjobb tatárjának az igazi kézzel vágott, krémes, szarvasgombával gazdagított elõételt. Ha Bécsben jártok, akkor ezt a fogást mindenképpen próbáljátok ki. 10 és 20 dkg-os változatban választhattok belõle az étlapról.
A másik elõétel homár ceviche volt chili marináddal, avokádóval és ausztrál citrommal. Tiszta, friss ízek, szemet gyönyörködtetõ tálalás. 


Fõételként Fecó steaket választott grillezett jalapenoval és sült zöldségekkel. Én pedig sült bárányra voksoltam szívsalátával, sárgarépa pürével. A bárány hihetetlenül szaftos és ízletes volt, a tálalás pedig bámulatos. 


A desszert elõtt megismerhettük Emine Aydint, az étterem cukrászát. Vannak azok az emberek, akikkel elõször találkozol és csak úgy sugárzik belõlük a jóindulat, a vidámság és a kedvesség. Egy igazi tündér. Teljes mértékben rábíztuk magunkat a desszert kiválasztása terén. És láss csodát! Félelmetesen ráérzett, hogy mi a gyengénk Fecóval és mind a kettõnknek a kedvenc ízvilágát választotta ki pedig semmit sem tudott rólunk. Le voltunk nyûgözve. Fecó étcsokoládés tartot kapott szezámfagylalttal én pedig egy tökéletes csokiszuflét karamellfagylalttal. 



Meg kell említenem Patrikot, a felszolgálónkat, aki a legnagyobb meglepetésünkre magyarul fogadott bennünket és a vacsora folyamán magyarul ismertette az ételeket. Roppant figyelmes és nagyon kedves kiszolgálásban volt részünk. köszönjük!

Az egész éttermi csapat igen profi. Most meglepõdtök, mert csupa felelõsségteljes fiatalból áll.
Van egy belsõ rangsorom az eddig felderített éttermekrõl! Ez a gasztroélmény mindenképpen bekerült a TOP 3-ba nálam! Külön büszkeség és elismerés számomra, hogy ezen a helyen az én fõételem helyet kapott a múlt évben az étlapon.

Most pedig röviden mesélek nektek a Hotel Park Hyatt Viennáról, ahol két csodálatos éjszakát töltöttünk és ezután a tökéletes gasztronómiai élmény és fogadtatás után biztosan vissza fogunk térni. 
A hotel 2014. június 2-n nyitottam meg kapuit elsõ Hyatt hotelként Ausztriában. A megnyitót 2 éves felújítás elõzte meg. Osztrák - Magyar Monarchia Bankjaként mûködött az épület. 
A hotelben jelenleg 143 vendégszoba és 35 lakosztály található. Tudtátok, hogy még fûszeres, zöldséges kert is található a hotel tetején?

A vendégeket különféle szolgáltatásokkal várják. A THE BANK étteremrõl már sokat hallottatok. A Pearl barban Ausztria legjobb bármixerje keveri a koktélokat és csütörtökönként egy-egy DJ-vel bulikat tartanak. A Lounge-ban gyors finomságok közül választhatnak a betérõk. Ha pedig a férfiak - mint egy angol filmben - elvonulnának egy kicsit beszélgetni, akkor erre ott a bámulatos szivarszoba, ahol a legjobb szivarokból, minõségi whiskykbõl és cognacokból dõzsölhetnek. Fecónak maga a mennyország. Minden egy helyen, amit szeret.
Az Arany Spa névre keresztelt SPA és Fitnesz részleg minden igényt kielégítés és itt csak és kizárólag a pihenésé, regenerálódásé a fõszerep. 

Néhány fotót mutatok a fantasztikus szobáról, a márvánnyal és gránittal burkolt, tévével és plafonba épített hangszórókkal felszerelt fürdõszobáról...
Minden vendéget behûtött pezsgõvel és mennyei helyben készített desszertekkel várnak a szobában.  





Nagyon boldog vagyok, hogy a gasztronómia által eljuthattam erre a csodálatos helyre. Örök életre szóló élménnyel gazdagodtam. Ha tehetitek, akkor látogassatok el az étterembe, élvezzétek a páratlan ízeket, a csillogást, a gondtalan hangulatot. Ha pedig néhány éjszakára megszállnátok, akkor ebben a hotelben nem fogtok csalódni!






Képek forrása: saját fotók és a THE BANK Brasserie and Bar weboldala


Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/09/vacs...

sponsored links

Keres?s