V. recept- Poulets grillés á la diable - Csirke muatáral, fûszerekkel, kenyérmorzsával rántva

2012-02-11

sponsored links


Nézzük a menü fõétel részét. Olyan finomságokat válogattam össze, amelyek elkészítése nem  igényel olyan nagy fõzõtudományt, a pénztárcát sem teszi taccsra, de mégis ízletesek és mutatósak is egyben. 

Ez egy nagyon finom elkészítési módja a csirkének, amely jó hidegen és melegen egyaránt. A húst részben elkészítjük a sütõben/ grillsütõben, bemaszatoljuk a mustárral és fûszerekkel, megforgatjuk friss kenyérmorzsában, majd ismét vissza a sütõbe barnulni és már be is fejeztük a fõzést. Célszerû elsõ lépésben megsütni/ fõzni/párolni a vajas-olajos mázban, majd félretenni vagy hûtõbe rakni és amikor már szeretnénk a párunkat az asztalhoz csalogatni, akkor csak gyorsan berakjuk a sütõbe és frissen tálaljuk. Mustár mártást is adhatunk hozzá, de a nem szükséges mellé szósz. De ha nagyon szeretnétek, akkor olvasztott vajat, citromlevet és frissen aprított fûszereket keverjetek el egy tálkában és mellékeljétek a rántott csirkéhez. Vagy éppen még a sauce diable (fûszerek, barna szósz, zöldhagyma és fehér bor) is passzol hozzá. De ezt inkább késõbbre hagyom egy másik ételhez. Egészben sült paradicsom és zöld bab jól illik hozzá. Hûtött rosét kínálunk mellé.

Hozzávalók 4-tõl 8 személyig

2 db konyhakész rántani való csirke félbevágva vagy negyedelve (én most csirkecombokat sütöttem)
1 serpenyõ melybe 6 ek. olvasztott vaj és 2 ek. olaj kerül ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/02/v-re...

sponsored links

Keres?s