Uzsonnareform és a tökéletes cseresznyekompót
sponsored links
Tavaly lekvárõrület kapott el, idén azt hiszem a kompótok nyara vár rám. Eddig kettõ készült, rebarbarás és cseresznyés. Annyira ízlenek, hogy csak ezt eszem desszert helyett. Hidegen. Fagyira kanalazva is elviselhetõ, de leginkább csak úgy magában fogy. Rá kellett jönnöm, hogy ez sem nagymamás dolog - vagy én közeledek szélsebesen a nagyi kor felé - na neee! Megint csak attól függ, hogy milyen fûszerekkel és milyen ízkombinációban kerülnek a gyümölcsök az üvegekbe. Télen nagyon fogjuk szeretni gondos kezeimet.
Recept (kb. 1 l kompóthoz)
60 dkg cseresznye
20 dkg eper
1/2 dl víz
2 ek barnacukor
1 vaníliarúd
1/2 citrom frissen facsart leve
A cseresznyét megmosom, kimagozom, az epret megmosom, kicsumázom és negyedelem. A vaníliarudat kettévágom, magjait kikaparom. A gyümölcsöket közepes lábosba teszem a vízzel, cukorral, vaníliával és a kettéhasított vaníliarúddal. Felforralom, forrás után visszaveszem közepesre a lángot és 5 percig gyöngyöztetem. Közben...
Vaníliás cseresznyekompót eperrel
Recept (kb. 1 l kompóthoz)
60 dkg cseresznye
20 dkg eper
1/2 dl víz
2 ek barnacukor
1 vaníliarúd
1/2 citrom frissen facsart leve
A cseresznyét megmosom, kimagozom, az epret megmosom, kicsumázom és negyedelem. A vaníliarudat kettévágom, magjait kikaparom. A gyümölcsöket közepes lábosba teszem a vízzel, cukorral, vaníliával és a kettéhasított vaníliarúddal. Felforralom, forrás után visszaveszem közepesre a lángot és 5 percig gyöngyöztetem. Közben...