Uzsonnareform és a tökéletes cseresznyekompót

2011-05-31

sponsored links

Tavaly lekvárõrület kapott el, idén azt hiszem a kompótok nyara vár rám. Eddig kettõ készült, rebarbarás és cseresznyés. Annyira ízlenek, hogy csak ezt eszem desszert helyett. Hidegen. Fagyira kanalazva is elviselhetõ, de leginkább csak úgy magában fogy. Rá kellett jönnöm, hogy ez sem nagymamás dolog - vagy én közeledek szélsebesen a nagyi kor felé - na neee! Megint csak attól függ, hogy milyen fûszerekkel és milyen ízkombinációban kerülnek a gyümölcsök az üvegekbe. Télen nagyon fogjuk szeretni gondos kezeimet.

Vaníliás cseresznyekompót eperrel



Recept (kb. 1 l kompóthoz)

60 dkg cseresznye
20 dkg eper
1/2 dl víz
2 ek barnacukor
1 vaníliarúd
1/2 citrom frissen facsart leve

A cseresznyét megmosom, kimagozom, az epret megmosom, kicsumázom és negyedelem. A vaníliarudat kettévágom, magjait kikaparom. A gyümölcsöket közepes lábosba teszem a vízzel, cukorral, vaníliával és a kettéhasított vaníliarúddal. Felforralom, forrás után visszaveszem közepesre a lángot és 5 percig gyöngyöztetem. Közben...

Folytats a blogon ... www.lilafuge.hu/2011/05/uzsonnareform...

sponsored links

Keres?s