Uzsonnaposzt 1. - kolbász helyett

2012-09-13

sponsored links

Talán a leggyakrabban feltett kérdések egyike, amit az elmúlt évek során kaptam tôletek az, hogy mit csomagolnék uzsonnára a gyerkôcnek. A témának mindig merörültem, de valahogy soha nem lett belôle bejegyzés - talán azért, mert a mindennapjainknak még nem része az uzsonnacsomagolás. Idén nyáron mégis belekóstoltam a témába, hiszen az egyik táborba kellet vinni uzsit. Most már tapasztalatból tudom, hogy ez tényleg jó téma, és azt is értem, miért jön ennyi ilyen jelleg- kérdés - melós dolog ez az uzsonnabiznisz, fôleg, ha jót akarunk. Szerintem a jó uzsonna kulcsa az elôkészület. Ha csipásan, a reggeli ôrület közepén kell valami egészségeset és kreatívat alkotni, egészen biztos vagyok benne, hogy szalámis szendvics lesz a vége.

Elsô körben (mert most úgy érzem belejöttem, több posztot is tervezek a témában) a felvágottakkal és azok kiváltásával foglalkoznék. A továbbiakban a kenyér, szendvicskrémek, sütemények, zöldség-gyümölcs ötletek kerülnének terítékre, de ha bármi más témakört is érdekesnek találtok, szóljatok, átgondolom!

A gyerekek egybôl a kolbászt és a szalámit fogják említeni, ha kedvenc felvágottjukról faggatjuk ôket, Nincs is ezzel semmi baj, kultúránk része mindkettô és ha megbízható forrásból származik, isteni finom is. De nem minden nap! Ez nálunk állandó harc, ha hideg vacsorát eszünk, R2r betolna egy szál kolbászt magában, én meg persze arra törekszem, hogy soványabb húsokat fogyasszon. A húsiparíi termékek nagy részét fenntartással kezelem és az az igazság, hogy R2r is. Kevés sonka van, amit szívesen eszik, így alakult ki, hogy inkább maradék húsokat teszek a szendvicsére. Nincs annyi maradék, ami ezt fedezni tudná, így már külön figyelek arra, amikor csirkét vagy egyéb szárnyast sütök, hogy egy kicsit többet készítsek. A vasárnapi sült csirke mellé bekerül egy egész csontos mell vagy 2-3 comb, amibôl utána még 2-3 napi remek salátát, szendvicset vaggy gyors tésztavacsorát készítek. Ugyanígy lehet ôsszel 1-2 kacsa- vagy libamellell többet sütni és abból gazdálkodni, késôbb majd a konfitált kacsa is igen jó ...


Folytats a blogon ... lilafuge.blog.hu/2012/09/13/uzsonnaposzt

sponsored links

Keres?s