UZSONNAIDÕBEN: KÁVÉS-DIÓS SÜTI
sponsored links
Tea Time! Hangzik el számtalanszor Anyukák szájából a játszótéren fél 4, 4 körül. Ilyenkor a gyerekek kapják magukat, leugranak a libikókáról, kiszállnak a hintából és uppsz, már mennek is Anyuka után. Hiába, náluk is van uzsonnaidõ, ami nem csak teázást és kávézást jelent, hanem elfogyasztják a -legtöbbször sajnos nem otthon készült -muffinokat, fánkokat sûrû cukormázzal :-( , jobb esetben a héjában sült krumplit ilyen-olyan belevalókkal. Itt az üzletek polcain rendre megtalálhatóak az elõre elkészült Victoria Sponge Cake-ek megtöltve vajas krémmel, de ami engem sokszor kíváncsisággal tölt el, az ez a diós kávés loaf vagy kenyér . Néhányszor ettem már cukrászdában kávé mellé, de valahogy mindig azt éreztem, ez lehetne jobb is. Most megalkottam! Sok idõ kellett hozzá, mert fejembe vettem, hogy igazi, szuper friss presszókávéból adom elõ ezt az egészet. Annyira ragszkodtam hozzá, hogy legalább 5 alkalommal elszúrtam: nem volt rossz, csak a kávénak nyoma nem volt az ízekben. Be kellett látnom, hogy a nescafe tud valami olyat, amit a friss kávé nem. Kémiai vénám csak arra bír következtetni, hogy sütés közben történik valami az aromás vegyületekkel, ami a nescafe esetében érintetlen marad. Szumma-szummárum, friss kávé ide nem jó, ragaszkodni kell a nescafehoz!
Ha valami mégsem olyan hû de klassz benne, az a krém. Én most ugyanis vajas krémmel töltöttem meg ( leginkább a kisebbik fiam miatt, aki sokféle tejterméket nem ehet), de egyébként egy krémsajtos-mascarponés krém biztosan még tutibbá változtatná. Hajrá, próbáljátok ki! TEA TIME!
Hozzávalók egy cm-es formához:
14 dkg puha vaj
14 dkg cukor (5 dkg barna cukor és 9 dkg kristálycukor) ...