Utifûmaghéj zsemle, magokkal ( low carb)
sponsored links
Egy nagyon kedves ismerõsömtõl kaptam a receptet. Nagyon hamar, dagasztás nélkül összeállítható a tészta.
Hozzávalók:
- 35 gr utifûmaghéj
- 15 gr lenmag ( én most 20 gr len és 5 gr chia maggal csináltam)
- 10 gr szezám mag
- 125 gr krémsajt
- 2 tk sütõpor
- 4 db tojás
- 1 cs só
Elkészítés:
A legtöbb idõt, az alapanyagok kimérése vesz igénybe. Egyszerûen csak kimérjük, összekeverjük, és 10 percig pihentetjük. A sütõt elõ melegítjük 180 fokra. 6 gombócot formálunk vizes kézzel a tésztából, és sütõporos lemezre tesszük. Tetejét tetszõlegesen megszórjuk magokkal, 45 perc alatt készre sütjük.
Egy db zsemle hozzávetõlegesen 2g szénhidrátot tartalmaz!!