Update zserbó feketén-fehéren
sponsored links
A "blondie", vagy nevezzük inkább albínó zserbónak, a fehér csokis, marcipános rokona volna a majdnem eredetinek. Anyunak ez a változat jött be jobban, de szerintem õfeketesége is abszolút ott van, a maga nemében mindkettõ top kategória és erõsen addiktív. Értsd, eteti magát, de rendesen. (Még jó, hogy nem készítettem hadseregnyi adagot...)
A tészta most a jól bevált beigli tésztám lett, fantasztikusan omlós, szinte elolvad a nyelvünk hegyén.
Vagyis 5 dkg lisztet és 5 dkg master mixet átszitáltam, csipet sütõport, sót, fél kupak rum- és vaníliaaromát, reszelt citrom és narancshéjat tettem bele. Közben kb. negyed-fél decinyi tejszín és tej keverékébe öntöttem fél zacsi porélesztõt és adtam hozzá 0,5 dkg nyírfacukrot meg egy fél tojás sárgáját is. A lisztbe morzsoltam 4 dkg vajat, majd hozzáadtam a tejszínes élesztõt is és formás golyóbissá gyúrtam az összetevõket. Fél órát letakarva pihentettem a hûtõben, míg a töltelékeket ...