Update karamellás brownie - csokissü marsul
sponsored links
Flóra blogját olvasgatva (nagyon tehetséges és szemtelenül fiatal) erõsen elkapott a mélybarna brownieirigység, olyannyira, hogy bár a browniet egyáltalában nem is szeretem, muszáj voltam sütni egy adaggal. És ha már Flóra és ha már brownie, én is mindjárt egy spécibb változatot gondoltam ki. A mivel lehetne feldobni? kérdésre - a házi, nyírfacukros, bourbon vaníliás, diab tejcsokis dulche de leche adta meg a feleletet.
Ami azt illeti, erõs szükség is volt a spécizésre, lévén a brownie alapanyaga, a cukormentes étcsoki nem állt rendelkezésemre. Az alapanyaghiányt kiküszöbölendõ, 5 ek nyírfaporcukorból, 2 jó ek holland kakaóból egy korty forróvízbõl fõztem "csokimázat", amibe rögtön beleolvasztottam, persze forrás, sûrûsödés után jó bõ 10 dkg vajat.
Két tojást két ek nyírfacukorral habosra kevertem, és jobbára még mindig Flóra utasításait követve a kihûlt kakaós-csokis masszába kevertem a tojást, majd 4 dkg master mixet és ugyanennyi elõzetesen átszitált lisztet, no meg egy csipet sót. Lehet, hogy némi fõzõ tejszínnel/tejjel még hígítottam is a masszát, erre már nem emlékszem.
(Lévén a browniemat egy hetet jegeltem még a hûtõben kóstolás elõtt. Nemcsak mert nemszeretem, hanem, mert anyu szerint, a négy duci szeletbõl hármat azért eltüntetett:) a csokis karamellkrém miatt iszonyú ...