Univerz?lis krumplif?nk k?ret, ?leszt?s, cukormentes. H?sokhoz, gomb?hoz, lekv?rosan is
sponsored links
Nekem r?g?ta nagyon nagy kedvencem a krumplif?nk, ami att?l univerz?lis, hogy ugyanolyan finom h?shoz, tejf?l?s gomb?hoz, vadashoz, mint lekv?rral vagy mogyor?kr?mmel fogyasztva! M?snap is teljes ?rt?k?, csak meg kell mikr?zni, ha melegen szeretn?nk t?lalni.
KRUMPLIF?NK:
50 dk f?tt krumpli (megt?rve ennyi) (lehet lereszelni)
50 dk liszt (ebben volt 15-20 dk teljes ki?rl?s? b?zaliszt)
2 toj?s
2 ev?kan?l gr?z (b?zadara)
2 ev?kan?l olaj vagy sert?szs?r
45-50 g ?leszt?
KRUMPLIF?NK:
50 dk f?tt krumpli (megt?rve ennyi) (lehet lereszelni)
50 dk liszt (ebben volt 15-20 dk teljes ki?rl?s? b?zaliszt)
2 toj?s
2 ev?kan?l gr?z (b?zadara)
2 ev?kan?l olaj vagy sert?szs?r
45-50 g ?leszt?
2 dl tej langyosan
s?
A krumpli ?s a liszt ar?nya fele-fele legyen. Cukor nem megy a f?nkba. M?ly t?lban ?ssze?ll?tottam, ?sszegy?rtam a hozz?val?kat, ne legyen kem?ny, ink?bb k?zepesen l?gyabb, elny?jtottam, kiszaggattam. Lehet di?nagys?g? labdacsokat form?zni. Egyszer van kelesztve. M?sf?l ?r?t pihent konyhakend?vel letakarva.
s?
A krumpli ?s a liszt ar?nya fele-fele legyen. Cukor nem megy a f?nkba. M?ly t?lban ?ssze?ll?tottam, ?sszegy?rtam a hozz?val?kat, ne legyen kem?ny, ink?bb k?zepesen l?gyabb, elny?jtottam, kiszaggattam. Lehet di?nagys?g? labdacsokat form?zni. Egyszer van kelesztve. M?sf?l ?r?t pihent konyhakend?vel letakarva.
Olajban kis?t?ttem, hogy ?sszon benne (k?zepes h?fokon, ?gy nem sz?vja meg mag?t olajjal), konyhai pap?rt?rl?re kiszedtem egy t?lba. Annyit tegy?nk az olajba, hogy elf?rjen, s?l?s k?zben m?g n?ni fog. Egyszeri alkalomra fele mennyis?g is el?g.
A marad?kot baracklekv?rral majszolgattuk be:
Igazi csemeg?ben volt r?sz?nk!!!!
Facebookon is k?vethet?ek a receptjeim :)