Uborkás víz

2017-07-30

sponsored links

Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha puszta véletlen nem készül el néhány fotó (tulajdonképpen a következõ nyári leves díszletéhez), amit megkedvelek, és nem olvasom mindenhol, hogy több mint 30 fok lesz a héten.

blog_u_IMG_1668

Pedig van, hogy ez a ?recept? feldobja az ember napját. Munka után valami szottyos hideg napon mentem el Chef Maki egyik kurzusára. Elég fárasztó napom volt, és minden szokásos mellett még azon is stresszeltem magam, hogy el ne késsek, majd azon, hogy ha egyszer ott leszek, akkor saját lábon állva, vagy ha lehetõség lesz rá, akkor ülve bírjak maradni az este hátralévõ részében. Aztán minden ment a nagykönyv szerint, jelen volt Maki és néhány segítõje, egy csomó ember tanulni, és egy nem tanulni. Ez utóbbi egy fiatal, ha jól emlékszem kaliforniai fotós srác volt, aki egyszer csak mellém állt egy üres pohárral, és egy üveg uborkás vízzel a kezében, rám mosolygott és megkérdezte, hogy kérek e uborkás vizet. Mindezt olyan stílusban, hogy nincs élõ asszony, aki erre a – hangsúlyozom uborkás vízre – nemet tudott volna mondani. Komolyan ilyen kedvesen se addig, se azóta senki nem kínált engem uborkás vízzel.

Bár tudom, az lenne az igazán sikeres, sõt világhír felé vezetõ post, de sajnos egy ?hendszám? kaliforniai fotós pasi elkészítésére nem tudok receptet adni, így csak jelzem, hogy ebben a melegben legalább az uborkás vizet el lehet készíteni, és elég praktikus is ezt megtenni.
blog_u_1Nagyon sok helyen írnak ennek méregtelenítõ és szuper-fogyókúrás hatásáról. Én méregtelenítés tekintetében Zacher doktor álláspontjában veszem alapul, mely szerint a méregtelenítés egyedüli eszköze a májunk. Az, hogy ettõl az italtól jobban fogyunk, régen írtam egy hasonlónál, hogy nem tartom valószínûnek. Hisz hiába isszuk ezt, ha ezzel párhuzamosan nem figyelünk arra, hogy mibõl mennyit eszünk, nem csökken a súlyunk, és a combunk se lesz feszesebb önmagában az uborkás víz étrendbe iktatásától, bárki, bárhogyan kínálja vagy készíti. Viszont ami biztos, hogy egészséges, a melegben abszolút frissítõ, szomjoltó, és ha valaki nem kedveli pusztán a vizet, akkor ezzel a módszerrel mégiscsak vizet iszik, egy kis ízesítéssel, szóval az egészséges hidratálás kipipálva.
blog_u_2Arról nem is beszélve, hogy igen szépen lehet tálalni, és nyáron fel lehet dobni vele egy grillezést vagy pusztán a vasárnapi ebédnél az asztalt. Jól mutat mikor uborkát, citromot a pohárba karikázunk, esetleg mentát vagy bazsalikomot (az ánizsos aromájú thai bazsalikomról nem is beszélve) még az italba szórunk. Ami még szebb, ha nem karikákra vágjuk az uborkát, hanem zöldséghámozóval hosszú szalagokat vágunk belõle, és ezeket tesszük az üvegbe, vagy poharakba. Sõt ezt még fokozhatjuk egy kis ribizlivel, (piros, feketés, fehér) az italba szórva vagy jégkockába fagyasztva.

blog_u_IMG_1667Recept tekintetében nem nagyon kell pontos útmutatást betartani. A lényeg:

  • kb. 1 liter vízhez, adjunk kb. fél kígyóuborkát. Akár szalagra vágva, akár felkarikázva.
  • Tegyük hûtõbe, és hagyjuk ázni egy éjszakán át, de legalább 4-6 órán keresztül.
  • Késõbb adhatunk hozzá mentalevelet, bazsalikom (vagy thai bazsalikom levelet) és adhatunk hozzá néhány karika citromot.
  • Ha más színt is szeretnénk az italba csempészni bogyós gyümölcsöt (málna, áfonya, ribizli) is dobhatunk az italba, vagy tegyük ezeket jégkocka tartóba, öntsük rá a vizet, és úgy fagyasszuk le. Ekkor nagyon menõ jégkockáink lesznek.
  • Tálaláskor néhány uborka darabot (és amit még használunk) tegyünk át az üvegbõl a poharakba is.

Alább néhány kép a kurzusról, illetve megtaláltok itt is:
https://www.instagram.com/homebisztro/ 
https://www.facebook.com/HomeBisztro/

IMG_6235

IMG_6226

IMG_6225

IMG_6208

blog_u_IMG_1661


Folytats a blogon ... https://homebisztro.wordpress.com/201...

sponsored links

Keres?s