Uborkás szeletek
sponsored links
Ismét egy egyszerû és házias receptet ajánlok. Bornemissza Karola gyûjteményébõl inspirálódtam ezúttal is. Hétköznapokra kiváló lehetõség, gyorsan elkészül és mindenki szeretni fogja.
Uborkás szeletek
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, néhány darab ecetes vagy kovászos uborka, 10 dkg csiperke gomba, 10 dkg császárszalonna, só, bors, kevés olaj, kevés liszt.
Elkészítése: A húst felszeleteljük, sózzuk és borzozzuk, lisztbe mártjuk, majd kevés olajban mindkét oldalukat megsütjük. A gombát megmossuk, feldaraboljuk. A szalonnát csíkokra, az uborkát szintén csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, majd a gombával és az uborkával összevegyítjük, majd a hússzeletekre halmozzuk. Egy hõálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá és sütõben alufólia alatt összepároljuk.