Uborkás raita
sponsored links
Ez az indiai mártás nagyon hasonlít egy sima joghurtos uborkasalátára, de egy kicsit mégis más. A fûszerezése erõteljesebb és tökéletes kiegészítõje mindenféle indiai fûszerezésû húsoknak, például a kesudiós csirkéhez is remekül illik. A Tandoori csirkéhez meg egyenesen kötelezõ!
Úgy készül, hogy elõször is lereszelünk 1 nagy kígyóuborkát. Érdemes kicsit megsózni és hagyni, hogy lecsöpögjön a leve.
Ehhez a sûrû, görög jellegû joghurt a legjobb, de ha csak sima bóti van, azt is lehet hagyni egy kicsit csöpögni, konyharuhán keresztül.
Ha meg nincs idõnk, akkor kicsit vizesebb lesz az egész, de ezen már ne akadjunk fel. Csepegtetés nélkül is van élet.
A fûszerek a legfontosabbak. Jó sok friss ...