UBORKÁS BODZA GRANITA
sponsored links
Nagy örömömre nálunk is beköszöntött a bodzaszezon. Olyannyira, hogy már a második adag szörp készült belõle. A legnagyobb rajongó idén is a nagyobbik fiam, aki az út szélén látott benzingõzös bodzát is képes lenne bármi áron begyûjteni. A legutóbbi adagot azonban egy csendes, mondhatni sötétben félelmetes, ember által nem lakott helyen szedtük.
Már tavaly óta készülök az uborka-bodza párosításra. Elsõ hallásra merésznek tûnhet, ám egyáltalán nem az. Szépen egybeolvadnak és harmonikus, klasszikus párost alkotnak.
Idén már két alkalommal készítettem ezt a granitát. A granita egyébként nem más, mint egy jeges, sorbet-hoz hasonló desszert. (Következõ posztban bõvebben fogok róla írni egy másik granita kapcsán.) Már az elsõ is nagyon-nagyon finom volt, a másodikat azonban teszt alá vetettem. A minap ugyanis vendégek érkeztek hozzánk egy brit hölgy és egy olasz úriember személyében. (Gondolhatjátok milyen fejtörést okozott a menü összeállítása, két ország különbözõ ízlésnek és az olasz konyha tökéletességének megfelelni....) Mivel az úr Nápolyból, a granita hazájából származik, kíváncsian vártam hogy ízlik neki. Yummy! -hangzott a felkiáltás a kóstolás után. Így ezek után bátran megosztom Veletek is, mert elkészítése rémesen egyszerû és gyerekek is nyugodtan majszolhatják a nagy nyári melegben. Gyorsan vegyétek hát elõ a házi bodzaszörpöt, gondolom ezek már az idei utolsó adagok...
Hozzávalók 4-6 személyre: ...
Hozzávalók 4-6 személyre: ...