Ubi leves 2.0

2017-08-02

sponsored links

Rekord melegre hangolva?

Régen volt már egy frissítõ, nyári uborkaleves, amit azóta többször elkészítettünk, rengeteg verzióban. A variálás leginkább abban merült ki, hogy épp milyen fûszernövényeket használtunk. Most egy kicsit jobban hozzányúltam. Annak érdekében, hogy egy kicsit laktatóbb legyen, avokádóval dúsítottam, és annak okán, hogy egy kicsit lágyítsak az ízeken egy édes golden almát turmixoltam a levesbe. Szerintem jól sikerült, és tényleg jobban eltelít ez a változat, mint az avokádó nélküli. Volt, hogy a munkaidõ végén ezt ettem vacsorára, elmentem tornázni, és este otthon már csak néhány koktélparadicsomot nassoltam.
blog_l_IMG_1602Egy hátránya van a másik verzióhoz képest. Az almától a turmix egy kicsit kásásabb lesz, így tálaláskor nem olyan szép, illetve ha sokáig áll, nem lesz homogén a leves. Ezen viszont lehet segíteni. Részben úgy, hogy egy szûrõn átpréseljük a levet, (a képeken így szerepel) vagy elég kitartóan turmixolunk. Ekkor se lesz olyan szép sima, mint átszûrve, de ha épp nem villantani szeretnénk vele, azt gondolom így is tökéletes. Vagy alma helyett kipróbálhatjuk puhább körtével.
blog_l_1

Hozzávalók:

  • 2 avokádó (egy a levesbe, és egy levesbetétnek)
  • 2-3 kígyóuborka (kb. 600-650g)*
  • 1 golden alma (vagy körte)
  • 180g natúr joghurt
  • 8-10g friss koriander (de finom bazsalikommal, petrezselyemmel, mentával, stb., vagy ezek keverékével)
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál lime (vagy citrom) lé
  • Só, bors ízlés szerint
  • Chili (elhagyható)

Díszítésnek félreteszünk egy kis fûszernövényt, illetve egy avokádót felkockázunk. A leves hozzávalóit felvágjuk, majd turmixgépben összekeverjük.

Az uborkás ital pedig itt található.

blog_l_2

Megjegyzések:

  • Ha vastag héjú uborkát kapunk, érdemes meghámozni mert keserû lehet.
  • A hûtõben árválkodott egy negyed édeskömény gumó, amit a leveshez turmixoltam, és ennek a levelével díszítettem. Még ez a kis darab is nagyon kellemes ízt adott a levesnek, így ha van otthon, nyugodtan tegyünk bele.
  • A fokhagymát elhagytam, de egy-két gerezd nem árt a levesnek.
  • Ha kedveljük a csípõset akár a levesbe is turmixoljuk, de chilivel, vagy chili pehellyel diszíthetjük.

Blog_l_IMG_1632

 


Folytats a blogon ... https://homebisztro.wordpress.com/201...

sponsored links

Keres?s