Tüzes szeletek steak burgonyával
sponsored links
Valentin napi vacsoránk volt, mert az én kedves férjem nagyon szereti :) Nemrégiben ettünk hasonlót egy étteremben, nagyon ízlett neki, ezért itthon is elkészítettem.
Azt mondta, ez finomabb, mint az éttermi. Nagyon örültem :)
Hozzávalók (4 személyre) :
- 50 dkg sertésszûz
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1 nagy piros és zöld színû paprika
- 1 kisebb cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 1-2 evõkanál csípõs piros arany (esetleg erõs pista, vagy egyéb csípõs)
- olaj a sütéshez
- csipetnyi cukor
- só, õrölt bors
A steak burgonyához:
- 70 dkg burgonya
- kevés olaj
- rozmaring, vagy kakukkfû (vagy bármilyen más, tetszés szerinti fûszer)
- só, bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Fóliával leterítve, enyhén klopfoljuk, majd besózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeleteket puhára sütjük.
- Ezután kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát megpároljuk.
- Ezután rendre hozzáadjuk a többi zöldséget: elõször a kockára vágott paprikát, majd néhány perc múlva a kockára vágott cukkinit, meg a szeletekre vágott paradicsomot.
- Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek "összeesnek", ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, és belekavarjuk a csípõst is.
- Addig fõzzük, amíg a zöldségek jól megpuhulnak, majd botmixerrel egy kissé összeturmixoljuk. Nem kell teljesen, maradjon darabosabb!
- Visszahelyezzük a tûzre, beletesszük a hússzeleteket, és kb 5 perc alatt összepároljuk.
- A körethez a krumplit meghámozzuk (ha fiatal, akkor nem szükséges meghámozni), megmossuk, és nagyobb hasábokra vágjuk.
- Egy kisebb tepsit sütõpapírral kibélelünk, beleszórjuk a krumplit, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tetszés szerinti fûszerekkel megszórjuk. Kézzel alaposan összeforgatjuk, majd 200 fokos sütben szép pirosra sütjük.
- A lecsós szeleteket a fûszeres steak burgonyával tálaljuk.