Tüzes melegszendvics
sponsored links
Az egyik kezdõ receptem a chili chutney volt itt a blogon. Azóta eltelt már jó néhány év, de még mindig töretlen lelkesedéssel készítem ezt a csípõs kis krémet. Mivel mostanság a házi kenyér sütésének fortélyait próbálom elsajátítani így, következzen egy recept egy régi és egy új munkám összeházasítása.
Hozzávalók 6 szendvicshez:
6 szelet kenyér
1 nagy pohár zsíros tejföl ( 330 g) vagy sajtkrém
1 db tojássárgája
1/2 tk. só
1 tk. bors
1 ek. mustár
10 dkg reszelt sajt
1 kicsi üveg chili chutney
1 kicsi üveg chili chutney
? 6 nagy szelet kenyeret kenyérpirítóban vagy egy serpenyõben megpirítunk és egy tepsibe sorakoztatjuk ezeket.
? Ezután a chili chutneyt elosztjuk a 6 kenyérre. Ízlés szerint lehet vastagon vagy vékonyabban kenni.
? Egy tálkában a tejfölt, a tojássárgájával, sóval, borssal, sajttal és a kihagyhatatlan mustárral összekeverjük. Ezeket szintén a szendvicsek tetejére 6 egyenlõ részben szétosztjuk és forró sütõben 10-15 perc alatt megsütjük. Nehogy azt gondoljátok, hogy égetõen tüzes lesz a finomság. Nagyon jól ellensúlyozza a finom krémes teteje.
? A sütõbõl kivéve kicsit bevagdossuk a szendvics tetejét és egy kis worchester szósszal megöntözzük. De ez az utolsó lépés már csak ízlés kérdése. Egy kis kevert salátát kínálunk mellé. Kiváló étel egy gyors reggelire vagy éppen vacsorára.
? Már most jelzem, hogy egy eléggé megosztó étel. Valaki vagy elkerüli, vagy imádni fogja! Én azok táborába tartozom, akik imádják a tüzes melegszendvicset!
Nyomtasd ki a bejegyzést!