Tüzes grillcombok
sponsored links
Nagyon szeretünk az udvaron sütögetni, igaz, eddig még nem sok idõnk volt rá, de nemsokára vakáció, így rendszeresen sor kerül erre is.
A grillezésben az a legjobb, hogy nem kell bonyolult étel legyen ahhoz, hogy finom legyen. A lényeg ugyanis a füstös íz, amit benti sütésnél semmiképp sem érhetünk el, ez a füstös íz pedig olyan finom plusszot kölcsönöz az ételeknek, hogy mindenképp megéri egy kis kinti tüzelés. Ráadásul elkerülhetjük a bõ zsiradékban való sütést is, tehát az étel jóval egészségesebb. Szóval akinek még nincs grillezõje, mindenképp ajánlom, hogy szerezzen be egyet.
Arról már nem is beszélve, hogy a kinti sütögetésnek megvan a maga varázsa, és a baráti összejöveteleket is élvezetesebbé teszi.
Bevallom, az étel ízesítése, elkészítése, férjem keze munkáját dícséri, és ilyenkor mindig igazat adok a mondásnak, miszerint a férfiak jobb szakácsok, mint a nõk :) Én csak a salátakészítõ-fotózó-falatozó voltam.
Nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg csirkecomb
- 1 kis doboz joghurt
- 0,5 dl vörösbor
- 3 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál apróra vágott majoránna
- 2 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 teáskanál magos mustár
- 2-3 cikk reszelt fokhagyma
- só, õrölt bors
A csiliszószhoz:
- 3 zöld csilipaprika
- 1 evõkanál ketchup
- 1 evõkanál olívaolaj
Elkészítése:
- A hús pácolását a legjobb, ha elõzõ este elkészítjük, de sütés elõtt 1-2 óra is pácolás is szokat számít.
- A húst megmossuk, majd egy nagy tálban összekavarjuk a hozzávalókkal. Fóliával letakarjuk, és hûtõszekrényben tároljuk másnapig.
- A csípõs szószhoz apróra vágjuk a csilipaprikát, majd a ketchuppal, és az olajjal egy mozsárban alaposan összezúzzuk. Mozsár hiányában a paprikát reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra, és alaposan keverjük ki a hozzávalókkal.
- A bepácolt combokat grillrácsra helyezzük, és megkenegetjük a csípõs szósszal, mindkét oldalát. Szép pirosra sütjük.
- Friss salátát fogyaszthatunk mellé, tetszés szerintit zöldségekbõl. Amit én készítettem: kétféle zöld saláta, zöldhagyma, retek, extra szûz olívaolaj, balzsamecet, só.