Tükörtojással töltött zsemle
sponsored links
Amit most hoztam, csak egy egyszerû ötlet ráérõs hétvégi reggelikhez, ezt az adagot még húsvétban készítettem, nagyon ízlett nekünk.
Hozzávalók (2 személyre): két teljes kiõrlésû lisztbõl készült zsemle, 2 tojás, 5 dkg füstölt halfilé, 3 - 4 kicsi gomba, 2 kis kocka sajt, só, bors, petrezselyemzöld, metélõhagyma, kevés vaj.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon kissé megpirítjuk. Egy hõálló tálat kissé kivajazunk. A zsemle tetejét levágjuk, éles kés segítségével a mélyedést készítünk a közepébe, amelyet szintén megkenünk kevés vajjal. A zsemléket a hõálló tálba helyezzük, a mélyedésbe belerakjuk a sajtkockát, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezünk kevés pirított gombát valamint halhúst, megszórjuk petrezselyemzölddel, metélõhagymával, elõmelegített sütõben, közepes lángon addig sütjük, míg a tojásfehérje megkocsonyásodik. Salátával tálaljuk.
Hozzávalók (2 személyre): két teljes kiõrlésû lisztbõl készült zsemle, 2 tojás, 5 dkg füstölt halfilé, 3 - 4 kicsi gomba, 2 kis kocka sajt, só, bors, petrezselyemzöld, metélõhagyma, kevés vaj.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon kissé megpirítjuk. Egy hõálló tálat kissé kivajazunk. A zsemle tetejét levágjuk, éles kés segítségével a mélyedést készítünk a közepébe, amelyet szintén megkenünk kevés vajjal. A zsemléket a hõálló tálba helyezzük, a mélyedésbe belerakjuk a sajtkockát, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezünk kevés pirított gombát valamint halhúst, megszórjuk petrezselyemzölddel, metélõhagymával, elõmelegített sütõben, közepes lángon addig sütjük, míg a tojásfehérje megkocsonyásodik. Salátával tálaljuk.