Tûzdelt burgonya libazsírral, fehérborral
sponsored links
Az ötletet Juditkától lestem, aki rakott burgonya kicsit másképp bejegyzésével hívta fel a figyelmemet erre az egyszerû, de nagyon ígéretesnek tûnõ ételre. Annyiban módosítottam az õ receptjét, hogy kacsazsír helyett a Márton-napi kisült liba zsírját használtam fel és kevés fehérbort aláöntve pároltam puhára a megtûzdelt burgonyákat. Az eredmény egy mennyeien finom szaft lett a burgonya alatt (a kacsazsír-fehérbor párosításának elõnyeirõl már írtam a vasárnapi töltött csirke bejegyzésben...), melyet bõszen tunkolgattunk ki a párommal:)
Hozzávalók:
10 szép nagy szem sárga burgonya (kb. 2 kg lett) 238 Ft (hirtelen ötlettõl vezérelve vásároltam sárga burgit, hagyományos burgonyából is készíthetõ...)
A tûzdeléshez a következõ alapanyagokat találtam a hûtõben:
pár szelet sonka (kb. 5 dkg) 74 Ft
pár szelet paprikás szalámi (kb. 5 dkg) 125 Ft
fél szál újhagyma
1 db paradicsom 45 Ft ...