Túróval töltött, lekváros, édes morzsás kalácskák
sponsored links
Minden húsvét elõtt elhatározom, hogy sós kalácsot csinálok, ami megy a sonka mellé, a szokásos édes, sütiszerû helyett. Aztán rendre belebotlok ?az? édes kelt tésztába, melynek képtelen vagyok ellenállni. Itt van például idén ez a dekadens csoda. Hiszen ki bírna nemet mondani valaminek, amiben van lekvár és túró, a tetejére pedig ropogós, édes morzsa sült? Jól látod, senki, így amikor megsütöttem, azonnal elõ is kerültek a barátok, kvázi a semmibõl, ahogy ?az éji vad gyûl a vérszagra?. Mert ?ezek? valahogy mindig megneszelik, ha van kaja, én meg örülök, ha jönnek, mert minél több barát van a lakásodban, annál jobb.
Nos, elõször Gyuri érkezett, aki néhány sütikéért cserébe hajlandó volt tartani a fotókhoz a derítõlapot. Aztán felhívott a mama, és amikor megneszelte, mi a helyzet, rögtön be-?érzelmizsarolt?, hogy õ az egyetlen anyukám, és milyen dolog az, hogy mindenki nálam eszik, õ meg nem kap semmit, így gyorsan autóba pattantam, és vittem neki is pár bucit, a béke kedvéért. Késõbb beállított Emmácska és Ádám, szépséges kis unokahúgom az öcsikéjével, és fogyasztottak rendesen. Estefelé megjelent Panna, és vele is jött egy cuki gyerek, majd amikor a kalácskák már tényleg fogytán voltak, váratlanul becsöngetett Dorci, kettõ darab, állandóan éhes kamasz fiával.
?Utólag áldottam az eszem, hogy a süteménybõl másfélszeres adagot csináltam...