Túrótorta karamellizált cukorral
sponsored links
Mikor elõször találkoztam a Demerara cukorral, Mojitót akartam csinálni. Mikor másodszor találkoztam vele, akkor is. Most harmadszor találkozok vele, és most is Mojitót akarok csinálni, csak most nem fogok, mert nem lehet. Viszont sütit sütni lehet, ezért nagyon örültem, mikor a Koronás Cukortól kapott kis pakkocskában találtam ilyen csudacukrot is. Rávetettem magam és megsütöttem ezt a franyó kis túrótortát és jól megszórtam a tetejét a barnás, aromás cukorral, hogy jól megpiruljon, és tessék, jól meg is pirult, karamellizálódott, úgyhogy azt hiszem, Mauritiuson kiválóan dolgoztak a cukornádültetvényeken a jómunkásemberek, nálam legalábbis prímán vizsgázott a végtermék.
Legközelebb tutira cobblerhez fogom használni, abban lesz még jó.
Hozzávalók 18 cm átmérõjû tortaformához:
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg túró
10 dkg mascarpone
10 dkg tejföl
5 dkg porcukor
1 lapos ek liszt
1 kk vaníliakivonat (aroma) ...