Túrós ökörszemek
sponsored links
Illetve ezek éppen ordásak: apum a múltkor hozott a kecskesajtostól egy dobozka ordát (megjegyzem, én eddig úgy gondoltam, hogy az ordát juhtejbõl készítik, de ha a termelõ szerint ez a cucc kecskeorda, akkor én hiszek neki...), ami nem akart elfogyni. Már két napja agyaltam azon, hogy mit is kezdjek a maradékkal, amikor megláttam Thrini ökörszemes posztját és máris bevillant egy kép: még régebben, néhány látványpékségben lehetett kapni hasonló, hatalmas méretû péksütiket, túrós töltelékkel. Már évek óta nem futottam vele össze sehol - na jó, pékségbe sem járok sûrûn :D -, így több se kellett: már izzítottam is a sütõt. Thrini, köszi! :))
Joghurtos kelt tésztát készítettem, kenyérsütõgépben. Amikor a tészta szépen megnõtt az üst tetejéig (kicsit lassabban kelt, mint ahogy a program szerette volna), lisztezett deszkára borítottam, 12 (többé-kevésbé, de inkább kevésbé) egyforma darabra osztottam és gombócokká formáltam (mintha zsemlét készítenék). Letakarva hagytam pihenni 10-15 percig, majd a tenyeremmel kilapítottam a tésztagömböket. A vaskos lepénykéket sütõpapíros tepsire ültettem (szám szerint kettõre, mert egyre nem fért), ahol kelni hagytam kb. 30 percig.
Amíg a tészta kelt, elkészítettem a tölteléket: az ordát (vagy túrót)...