Túrós és káposztás palacsinta (Zepter palacsintasütõben sütve)

2012-01-18

sponsored links


Újra megcsináltam, és még mindig mûködik. Palacsintát sütöttem Zepter palacsintasütõben. Most másfél adag tésztát készítettem az alábbi hozzávalókból:
4,5 dl tej, 3 db tojás, 2 evõkanál olaj, 2 kis csipet só, 35 dkg liszt (17 dkg rétes, 18 dkg finom), 4 dl buborékos ásványvíz. Fél dl olaj (a palacsintasütõ olajozásához).
Most elõször a tejet, tojást, olajat és sót kevertem össze botmixerrel, óvatosan apránként vegyítettem hozzá a liszteket, amikor a tészta már szép sima volt, hozzáadtam az ásványvizet. A palacsintasütõt vízpróbáig melegítettem (amíg a belespriccelt víz szétfut, mint a higany), aztán körbeöblítettem fél dl olajjal és az olajat csészébe öntöttem. Utána kezdtem a sütést. Gyönyörûen sült, egy sem ragadt le!!  2 palacsintánál jártam úgy, hogy kicsit barnábbra sült, azok a tányérhoz(!) ragadtak oda, amire kiborítottam. Ilyet még soha nem tapasztaltam. A palacsintasütõ után-olajozását kb. 4 palacsintánként végeztem el. 
Ebbõl a mennyiségbõl 21 db palacsinta lett.

Vaníliás túró töltelék:
Eddig nem szívesen készítettem túró tölteléket, mert bár nagyon szereti a család, mindig olyan fojtós volt a palacsinta vele. Ma végre megtaláltam a megoldást erre a problémára, isteni krémes, és egyáltalán nem fojtós ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/01/turos-es-...

sponsored links

Keres?s