Túrós zebratorta

2014-06-11

sponsored links

Túrós zebratorta



Ez annyira jól néz ki, hogy már régóta fent volt a kipróbálandó sütik listáján. Most kapóra jött a szülinaposok eddig elmaradt köszöntése, úgyhogy megsüthettem. Tesztelve lett kánikulára is, bírja a gyûrõdést, jól szállítható.

Szerintem baromi finom, a túrótól jó krémes és nagyon jól mutat!



Hozzávalók (22 cm-es formához):

tésztához:

24 dkg liszt

1 tk sütõpor

4 dkg cukor

10 dkg margarin

1 tojás

1 cs só

1 ek citromlé

krémhez:

50 dkg túró

1 kis pohár tejföl (175 g)

0,5 dl olaj

12 dkg cukor

2 tojás

1,5 ek citromlé

1 cs vaníliás puding (fõzõs)

2 csapott ek cukrozatlan kakaópor



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk (legegyszerûbb késes aprítóban, én kézzel csináltam), összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor kicsi citromlevet lehet még adni hozzá.

A tortaformát kivajazzuk és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy legyen egy magasabb pereme is.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Mehet hozzá az olaj, pudingpor, tejföl, citromlé.

Ha csomómentes, belekeverjük a túrót is. Vagy elõtte alaposan át kell törni a túrót vagy most, utólag át lehet menni rajta botmixerrel, így szép egyenletes lesz a krémünk.

Megfelezzük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Nekem az a része jóval kevésbé folyós lett, esetleg lehet még rakni hozzá 1-2 kiskanálnyi tejfölt pluszban.

A tészta közepére egy evõkanál világos krémet teszünk (ügyeljünk rá, hogy nagyjából szimmetrikusan a közepére kerüljön és kör alakú legyen a krém). Megvárjuk, míg szétfolyik, vagy az asztalhoz ütögetve segíthetünk neki, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Ezután a világos krém közepére egy evõkanál sötét krémet teszünk, ugyanígy szép kör alakú legyen lehetõleg. Ütögetés-szétfolyás után ismét világos krém és így tovább.

Ilyen, amikor rárakjuk a következõ kanálnyi tésztát.

Túrós zebratorta



Ilyen, amikor ellapult, elterült a kanálnyi tészta.

Túrós zebratorta

Ha elfogyott a krém, mehet a 190 °C-ra elõmelegített sütõbe kb. 50 percre. Ha a közepe folyósabb lenne, akkor kicsit tovább érdemes bent tartani.

Én valamivel kisebb formában sütöttem, így maradt ki tészta és krém is, így csináltam egy kisméretû zebrapóni-tortát is, de így legalább le tudtam fotózni a belsejét is, a nagyobb a Margitszigeten került felvágásra :) A kicsit tészta nélkül sütöttem meg, így is összeállt a krém, de gondolom, nagyobb méretnél már nemigen lehetne mozgatni tészta nélkül.





Konyhalál Facebook oldal itt található és lájkolható :)



Túrós zebratorta 

Túrós zebratorta

Túrós zebratorta

Túrós zebratorta

Túrós zebratorta

Túrós zebratorta





Forrás: http://csillakonyha.blogspot.hu/2011/09/turos-zebratorta.html










Hasonló bejegyzések:




pipik
A mi szalagos fánk(unk)


Szilvalekváros-libatepertõs táska
Szilvalekváros-libatepertõs táska


20120310-008
"Fekete-fehér" sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)


1
Konyhalál KözösKedd ? 9. palacsinta


20120215-016
Narancsos-diós keksz




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/06/11/turo...

sponsored links

Keres?s