Túrós-zabpelyhes fitness zsemle
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg zsírszegény túró
34 dkg zabpehely
2 dkg lenmag
22 g sütõpor
2 dkg utifûmaghéj
5 g só
4 tojás
A zabpelyhet a lenmaggal késes aprítóban finommá õröltem.
Utána hozzákevertem a sütõport, sót és az utifûmaghéjat.
Egy tálban összekevertem a tojást ésa túrót, majd hozzákevertem a száraz hozzávalókat.
8 darabra osztottam, kissé nedves kézzel zsemléket formáztam (kissé laposabbra formáztam, mert szendvicseket készültem belõlük csinálni), sütõpapíros tepsire raktam. Nedves kézzel még kicsit benedvesítettem a tetejüket és megszórtamtetszés szerinti magvakkal (fekete- , fehér szezámmag, mák, zabpehely...). Pengével vagy éles késsel középen bevágtam, és 180 fokos elõmelegített sütõben kb. 30-40 perc alatt megsütöttem (amíg kissé aranyló színt kap). Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihûlni, mivel ennek a zsemlének teljesen más a belseje, mint egy hagyományos zsemlének - kissé ragacsos, nedves.
Ezt a receptet egy a neten található receptbõl kiindulva módosítgattam, mivel nagyobbik fiam mostanában nem igen eszik hagyományos pékárut, így ilyen liszt nélküli zsemlék készültek neki.
A kész zsemléket lehet lefagyasztani is.