Túrós táska leves
sponsored links
Nem is emlékszem, hogy mikor ettem utoljára. Anyukám alföldi, tõle tanultam. Ismerõseim közül senki nem is hallott róla eddig. Az interneten két receptet találtam, de a formázásuk más.
Egyszerû zöldséglevest fõzünk. Én most a reszelt zöldségemet használtam fel. Olyan jól termett a kert tavaly, hogy még mindig van belõle.
Hozzávalók:
-leves:
kb 1.5 l víz,
1.5-2 evõkanál reszelt zöldség
zellerlevél
2 krumpli
borsó
2 krumpli
borsó
(rántás)
-túrós töltelék:
13 dkg túró
fél tojás
petrezselyem zöld
só, bors
-tészta-túrós töltelék:
13 dkg túró
fél tojás
petrezselyem zöld
só, bors
1 tojás és annyi liszt, amennyivel közepesen kemény tésztát lehet gyúrni. Kis cipót formázunk belõle, és sodrófával vékonyra kinyújtjuk. Hat négyzetet vágunk belõle, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket, melyhez egyszerûen csak össze kell keverni a hozzávalókat. Feltekerjük. Eddig úgy néz ki, mint egy szaloncukor, de folytatjuk a formázást.
Két kezünk hüvelyk-és mutatóujjával megfogjuk a tészta csomag keskeny részét, és egyik kezünkkel jobbra, másikkal balra tekerünk rajta egyet, és utána befelé összenyomjuk. Ezt valószínûleg azért kell, hogy ne folyjon ki a túró. A forró levesbe dobjuk õket, és addig fõzzük, amíg feljönnek a felszínre. A maradékból kis gombócokat formázunk, és szintén a levesbe fõzzük. A leesõ tésztadarabokból eperlevél készülhet.