Túrós tortácska gyümölcskoronával (reform)
sponsored links
Ez az egészséges finomság percek alatt elkészül, finom kis uzsonna, vagy vendégváró lehet. A gyümölcsöket természetesen lehet variálni ízlés szerint, nálam most ezek a gyümölcsök vannak kéznél (még a fagyóból).
Egyszerû, de annál nagyszerûbb sütemény, bármikor összedobhatjuk, ha egy kis édességre vágyunk, még idõhiányban is.
Hozzávalók (4 tortácskához):
A keksz-alaphoz:
- 18 dkg korpás keksz (cukor nélküli)
- 10 dkg nyírfacukor
- 1,5 dl tej
A túrókrémhez:
- 25 dkg zsírszegény tehéntúró
- 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurt
- 12 dkg nyírfacukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 10 dkg piros bogyós gyümölcs: meggy, szeder, málna
- 1 evõkanál nyírfaporcukor
Elkészítése:
- A kekszet a cukorral együtt késes aprítóban finomra aprítjuk.
- Összegyúrjuk a tejjel, majd négy szufléformát (vagy kisebb tûzálló tortaformát) egyenletesen megtöltünk a masszával úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
- Ezután 2 fokos sütõben, kb 1 percig sütjük, majd melegen kiborítjuk a kosárkákat.
- A krémhez a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a kihûlt kosárkákba kanalazzuk.
- A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, illetve megszórjuk porcukorral. Nyírfacukrot blenderben (konyhai robot turmixrésze) tudunk porrá õrölni.