Túrós süti

2014-04-09

sponsored links

Szeretitek a túrós sütiket?. . de nincs mindig kedvetek a lapok gyúrásához, nyújtásához akkor ez a ti receptetek!
Semmi tészta gyúrás , töltelék készítés, csak egymásra rakjuk a hozzávalókat és máris süthetjük.




Hozzávalók egy tálba kimérve  :
25 dkg rétes liszt
22 dkg porcukor
1 csomag sütõpor
2 csomag vaníliás cukor
1 evõkanál  kezeletlen vagy szárított fûszerként kapható citromhéj
- az összes száraz hozzávalókat összekeverjük alaposan a tálban és kétfelé osszuk.

Töltelék hozzávaló :
50 dkg túró
ízlés szerint mazsola
( én kihagytam mert nem szeretjük )

Öntet hozzávalói :
3 deci tej
2 db tojás

A tepsi kikenéséhez : vaj




Elkészítése :
Kb . 20x30x7 cm méretû magasabb tepsi oldalát és alját, nagyon vastagon kikenünk vajjal.
Beleöntjük az összekevert száraz hozzávalók felét és egyenletesen elsimítjuk
Erre csak rámorzsoljuk a túrót és megszórjuk mazsolával.
Következõ réteg a maradék lisztes keverékünk másik fele, elsimítjuk a túró tetején egyenletesen.
Az utolsó réteghez a tojásokat a tejjel elkeverjük és ráöntjük a lisztes keverékre.
Ez a tojásos tej teljesen elfogja lepni, de nem szívódik fel, ott fog lötyögni a tetején.
Így rakjuk be az elõmelegített sütõbe közepes hõfokon addig sütjük míg a tojásos keverékünk átsül a többi hozzávalókkal.
Akkor jó amikor már nem mozog a teteje és a szélei elkezdtek barnulni, kb 35 40 perc de ez az idõ sütõ függõ !
Kihûlés után szeleteljük és ha van kedvünk szórjuk meg a tetejét porcukorral.






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/turos-s...

sponsored links

Keres?s