Túrós szedres sütemény
sponsored links
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 db tojás
1/2 cs vaníliás pudingpor
6 dkg porcukor
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj
+ szeder vagy bármilyen gyümölcs a tetejére
Elkészítés:
Végtelenül egyszerû, szinte nincs is tennivalónk vele. Én legalábbis okosan megoldottam, mert a mindig konyhapulton, és így kéznél levõ aprítóba bepakoltam minden hozzávalót a gyümölcs kivételével, és két három nyomással gyönyörû sima krémmé varázsoltam. Akinek nincs ilyen kéznél, aze gy habverõvel ugyanezt az eredményt érheti el. :-) Utána egy picike tepsibe (azt hiszem olyan 18x18 cm lehet, tehát tényleg pár falatos) sütõpapírt tettem, belekanalaztam a masszát, és a tetejét kiraktam szederrel. Elõmelegített sütõben kis lángon kb. 15 percig sütöttem. Érdemes megszúrni egy fogpiszkálóval, hogy a tészta mindnhol átsült-e. Utána deszkára emeltem, hûlés után pedig lehúztam a megemelt sütirõl a papírt, és koskákra vágva megszórtam porcukorral.
A receptért ezer köszönet Vicuska konyhatündérkének :-) Bár az eredeti leírás pontosan mindenbõl a dupláját veszi, így azt a mennyiséget egy 26 cm-es kapcsos tortaformában szépen meg lehet sütni. Ez az enyém most egy kóstoló-maradék túrót hasznosító adagocska volt :-) De nagyon finom!
25 dkg túró
1 db tojás
1/2 cs vaníliás pudingpor
6 dkg porcukor
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj
+ szeder vagy bármilyen gyümölcs a tetejére
Elkészítés:
Végtelenül egyszerû, szinte nincs is tennivalónk vele. Én legalábbis okosan megoldottam, mert a mindig konyhapulton, és így kéznél levõ aprítóba bepakoltam minden hozzávalót a gyümölcs kivételével, és két három nyomással gyönyörû sima krémmé varázsoltam. Akinek nincs ilyen kéznél, aze gy habverõvel ugyanezt az eredményt érheti el. :-) Utána egy picike tepsibe (azt hiszem olyan 18x18 cm lehet, tehát tényleg pár falatos) sütõpapírt tettem, belekanalaztam a masszát, és a tetejét kiraktam szederrel. Elõmelegített sütõben kis lángon kb. 15 percig sütöttem. Érdemes megszúrni egy fogpiszkálóval, hogy a tészta mindnhol átsült-e. Utána deszkára emeltem, hûlés után pedig lehúztam a megemelt sütirõl a papírt, és koskákra vágva megszórtam porcukorral.
A receptért ezer köszönet Vicuska konyhatündérkének :-) Bár az eredeti leírás pontosan mindenbõl a dupláját veszi, így azt a mennyiséget egy 26 cm-es kapcsos tortaformában szépen meg lehet sütni. Ez az enyém most egy kóstoló-maradék túrót hasznosító adagocska volt :-) De nagyon finom!